Кубейська територіальна громада

Одеська область, Болградський район

22.01.2024 21:42

Повідомлення від Управління Держпродспоживслужби в Болградському районі

374175-PBMZ8A-927-01.jpg

Відповідно до Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин», « Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», керуючих Положенням про Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області, затвердженого наказом Держпродспоживслужби від 24.02.2020 №159 та з метою недопущення до обігу непридатних і небезпечних харчових продуктів повідомляємо операторів ринку, які здійснюють господарську діяльність у сфері обігу харчових продуктів щодо інформаційного повідомлення, отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів, (RASFF) 2023.8800-fup17, стосовно виявлення залишків пестицидів, включаючи хлорпірифос, у жасмині ( походження з Китаю), який використовувався у різних чайних сумішах, що експортувались з Федеративної Республіки Німеччини (виробник: Kirchner, Fisher & Co., Elmshorn) до України (отримувач: TOB «Світ Чаю», вул. Гайдара 50, офіс 7, м. Київ, 01033).

За інформацією, наданою компетентним органом Федеративної Республіки Німеччини, термін придатності усіх продуктів, що зазначаються у повідомленні RASFF № 2023.8800 уже закінчився.


У разі виявлення невідповідності, повідомити Болградське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області на електрону адресу: bolgradodesa@concumer. gov.ua