Кубейська територіальна громада

Одеська область, Болградський район

09.09.2024 14:17

День села.

ce68071d-a3f1-4064-885b-731b5cedc175.jpg

День села – це свято єднання. Саме в такі моменти пробуджується у серцях любов до своєї малої Батьківщини, ми сповнюємося відчуттям єдиної родини. Це свято пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої громади, яку творять люди своєю працею. Адже життя на селі щодня ставить перед ними багато непростих питань, які потребують вирішення. І щоденна праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу.

Щорічно за традицією, наприкінці серпня, мешканці с. Кубей  відзначають День села.

 Урочистий захід розпочався з забігу під гаслом “Шаную воїнів, біжу за героїв України”. Це щорічна традиція вшанування пам'яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни, приурочена до 29 серпня — Дня пам'яті захисників України.

Продовжили урочистий захід спортивні змагання з футболу, гандболу, волейболу, вільної боротьби, шахів та шашок що викликало великий інтерес серед учасників та глядачів. Команди активно змагалися, демонструючи високий рівень майстерності та спортивного духу. Футбольні матчі виділилися захопливими моментами та точними ударами, у гандболі було багато яскравих комбінацій та кидків, у волейболі гравці вражали високими стрибками та потужними ударами, а у вільній боротьбі спортсмени продемонстрували витривалість та силу. Ці змагання сприяли підтримці здорового способу життя та згуртованості колективу.

Учасники спортивних змагань, які здобули призові місця, були урочисто нагороджені почесними грамотами та грошовими винагородами. Це стало важливим моментом заходу, оскільки переможці отримали заслужене визнання за свої спортивні досягнення та наполегливу працю. Така підтримка стимулює спортсменів до подальших успіхів і мотивує інших учасників до нових перемог у майбутніх змаганнях.

Розвагою для наймолодших гостів свята стали солодка вата, стрибки на батутах. І все це створювало атмосферу святковості.

В урочистій атмосфері та з піднесеним настроєм розпочалась урочиста частина святкування, яка проходила під гаслом «Грай гармонь,,

В урочистостях взяли участь  голова Болградської районної ради Садаклієв Михайло Михайлович , заступник голови Болградської районної державної адміністрації Іорданов Олександр Михайлович та  староста села Виноградне Михайлов Іван Васильович.

З вітальним словом до присутніх звернувся  секретар Кубейської сільської ради Микола АРАБАДЖИ  який   привітав   всіх зі святом, подякував тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь в житті села. Також, побажав селу розквіту, жителям міцного здоров’я та добробуту, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

 

Після вітальних слів жителів села ,ветеранів праці було відзначено грамотами, подяками  та подарунками за активну життєву позицію, вагомий внесок у розвиток громади та сумлінне виконнання своїх службових обов’язків.

Артисти виступали з різноманітними музичними та танцювальними номерами, створюючи атмосферу радості та піднесеного настрою. В концерті прийняли участь колективи та солісти Центру культури та дозвілля Кубейської сільської ради та аматори.

Концертну програму прикрасив Зразковий ансамбль танцю «Натхнення», керівник – Вікторія Алавацька, Болградської громади, за що ми дуже вдячні ім.

Гості з Дмитрівки Городненьської громади Степан та Анна Борлак також порадовали глядачів гагаузькими піснями.

 

Учасники і гості отримали задоволення від виступів, що додало заходу особливого колориту та завершило день на позитивній ноті.

Дякуємо керівникам фермерських господарств, завдяки яким відбулося це свято!

ФГ «ДУЛКАС, ФГ «ВЕЛЬЧУ» , ТОВ «КУБЕЙ-АГРО» , ФГ «БАІР-АГРО» , ПП «КИСИЛЕВ-АГРО» , ТОВ «БЕСАРАБІЯ ПЛЮС» , ПП «КМК-АГРО» , ФГ «АГРО-СТІМ» , ФГ «КОРДОН-АГРО» , ПП «ВИНОГРАД-АГРО» , ФГ «ДУЛКОС».

Навіть у цей складний  час для нашої країни, в умовах несприятливого клімату, ви показали справжню силу духу, продовжуючи працювати, сплачувати податки та підтримувати нашу армію.  Завдяки вашій любові до рідної землі та незламній волі наше село міцніє.