Кубейська територіальна громада

Одеська область, Болградський район

29/08/2023

Рішення сільської ради від 24.08.2023 № 1590 «Про надання дозволу на продаж права оренди земельної ділянки, яка виставляється на земельні торги та затвердження умов продажу права оренди у формі аукціону на території Кубейської сільської ради»

Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 12, 83, 93, 122, 123, 124, 127, 134 - 139 Земельного кодексу України, ст. 50 Закону України «Про землеустрій», частини другої статті 4 Закону України «Про оренду землі», Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України, щодо порядку проведення земельних торгів у формі аукціону», Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції сфері земельних відносин» від 28.05.2021 р. № 1423 - IX, ст. 26, 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи пропозиції постійної комісії Кубейської сільської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою, з метою створення сприятливих умов для раціонального використання земельних ділянок та забезпечення надходжень в бюджет сільської ради,

Кубейська сільська рада ВИРІШИЛА

1. Надати дозвіл на продаж права оренди земельної ділянки площею 14,7415 га., кадастровий номер 5121481400:01:001:3079, для рибогосподарських потреб, на земельних торгах у формі електронного аукціону на території Кубейської сільської ради за межами с. Виноградне.

2. Надати дозвіл секретарю Кубейської сільської ради, за результатами земельних торгів, підписати протоколи торгів та укласти з переможцем торгів Договір оренди на землі, які виставляються на торги та інші документи з питань проведення земельних торгів у формі електронного аукціону.

3. Встановити стартову ціну лоту у розмірі 12 % від нормативної грошової оцінки кожної земельної ділянки на строк оренди земельної ділянки 7 (сім) років (додаток 1, 2).

4. Зобов’язати переможця земельних торгів:

- провести державну реєстрацію права оренди на земельну ділянку відповідно до чинного законодавства;

- відшкодувати втрати, здійснені на підготовку Лоту до проведення земельних торгів згідно виставлених рахунків (додаток 2).

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою.

Секретар Кубейської сільської ради Микола АРАБАДЖИ


Додаток 1 - Земельна ділянка, яка пропонується для продажу права оренди на земельних торгах, для рибогосподарських потреб зі стартовою ціною лота


Додаток 2 - Умови продажу лотів


Поіменне голосування