Кубейська територіальна громада

Одеська область, Болградський район

27/12/2022

Рішення сільської ради від 22.12.2022 № 1423 «Про місцевий бюджет Кубейської сільської ради на 2023 рік»

Керуючись Бюджетним кодексом України, п 23 частина 1, ст. 26, ст. 61 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про державний бюджет України на 2023 рік».

Кубейська сільська рада ВИРІШИЛА:

1. Визначити на 2023 рік:

- доходи бюджету сільської ради в сумі 70038300 грн., в тому числі доходи загального фонду бюджету – 69358800 грн. і доходи спеціального фонду бюджету - 679500 грн. згідно з додатком 1 до цього рішення;

- витрати бюджету сільської ради в сумі 70038300 грн., в тому числі видатки загального фонду бюджету – 69258800 грн. і витрати спеціального фонду бюджету – 779500 грн. згідно з додатком 3 до цього рішення;

- профіцит загального фонду сільського бюджету у сумі 100000 грн. згідно з додатком 2 до цього рішення;

- дефіцит спеціального фонду сільського бюджету у сумі 100000 грн. згідно з додатком 2 до цього рішення;

- оборотний залишок бюджетних коштів сільської ради становить 30000 грн. згідно з додатком 2 до цього рішення.

2. Затвердити на 2023 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4 до цього рішення.

Зазначити положення щодо здійснення з 01 січня 2023 року з бюджету територіальної громади видатків на забезпечення діяльності бюджетних установ, закладів, визначених у додатку 4 до цього рішення, відповідно до розмежування видатків між бюджетами, визначеного ст. 108 Бюджетного кодексу України.

Зазначити положення щодо делегування місцевому фінансовому управлінню повноважень щодо розподілу та перерозподілу обсягів трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам у період між сесіями Кубейської територіальної громади відповідно до частини сьомої статті 108 Бюджетного кодексу України.

Зазначити положення затвердження розподілу між місцевими бюджетами додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я відповідно до визначеного обласною державною адміністрацією порядку з урахуванням частини п’ятої статті 103 Бюджетного кодексу України.

3. Затвердити в складі видатків сільського бюджету кошти на реалізацію місцевих програм у сумі 7404100 грн. згідно з додатком 5 до цього рішення.

4. Затвердити на 2023 рік розподіл коштів бюджету розвитку згідно з додатком 6 до цього рішення.

5. Встановити, що в загальному фонді місцевого бюджету на 2023 рік:

1) до доходів загального фонду місцевого бюджету відносяться доходи, визначені ст.64, ч.1 ст.69 Бюджетного кодексу України, та трансферти, певні ст.66 Бюджетного кодексу України (крім субвенцій, визначених ст.691 та ч.1ст.71 бюджетного кодексу України).

6. Встановити, що джерелами формування спеціального фонду місцевого бюджету на 2023 рік в частині доходів є надходження, визначені ч.2 ст.69 Бюджетного кодексу України.

7. Встановити, що джерелами формування спеціального фонду сільського бюджету на 2023 рік:

- В частині доходів є надходження, визначені статями 69 - 1 Бюджетного кодексу України, а також такі надходження відповідно до Закону України «Про державний бюджет України на 2023 рік»

- У частині фінансування є надходження, визначені статтею 71 Бюджетного кодексу України.

8. Встановити, що у 2023 році кошти, отримані до спеціального фонду (бюджету розвитку) сільського бюджету згідно з відповідними пунктами частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України, направляються на реалізацію заходів, визначених частиною 2 статті 71 Бюджетного кодексу України.

9. Затвердити відповідно до ст.55 Бюджетного кодексу України такий перелік захищених статей видатків загального фонду сільського бюджету на 2023 рік за їх економічною структурою:

- оплата праці працівників бюджетних установ (код 2110) ;

- нарахування на заробітну плату (код 2120) ;

- придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів (код 2220) ;

- забезпечення продуктами харчування (код 2230) ;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв (код 2270) ;

- окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм (код 2280) ;

- трансферти населенню (код 2730).

10. Встановити, що невикористаний обсяг субвенцій, виділених у 2022 році з бюджету Кубейської територіальної громади (за рахунок коштів місцевого бюджету Кубейської територіальної громади) іншим бюджетам, а також субвенцій, виділених з місцевих бюджетів, обласного бюджету, зберігається на рахунках бюджету для покриття відповідних витрат у наступному бюджетному періоді з урахуванням їх цільового призначення.

11. Встановити, що обсяги тимчасових касових розривів місцевих бюджетів, пов'язаних із забезпеченням видатків загального фонду, в першу чергу, на оплату праці працівників та нарахувань на заробітну плату, придбання продуктів харчування і медикаментів, оплату комунальних послуг та енергоносіїв в обов'язковому порядку покриваються управлінням Державної казначейської служби України в Болградському районі Одеської області в межах планового бюджетного періоду за рахунок єдиного казначейського рахунку без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду в порядку, визначеному КМУ, відповідно до ст.43,73 Бюджетного кодексу України.

12. Головним розпорядникам коштів місцевого бюджету на виконання норм Бюджетного кодексу України:

- затвердити паспорти бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності даного рішення;

- здійснювати управління бюджетними коштами в межах встановлених їм бюджетних повноважень і оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне результативне і цільове використання бюджетних коштів;

- передбачити доступність інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

- здійснення громадської думки і публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетними призначеннями, певним даним рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими МФУ, до 15.03.2023 р;

- оприлюднення паспортів бюджетних програм в триденний строк з дня затвердження таких документів;

- забезпечити в повному обсязі проведення розрахунків за електроенергію, теплову енергію, водопостачання, природний газ, послуги зв'язку, які використовуються бюджетними організаціями, і складання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах обґрунтовано встановлених лімітів споживання;

- забезпечити утримання чисельності працівників та здійснення фактичних витрат на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, лише в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах або планах використання бюджетних коштів;

- забезпечити в кошторисах витрат в першу чергу потребу в асигнуваннях на заробітну плату працівникам бюджетних установ відповідно до встановлених чинним законодавством умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати;

- планувати видатки, пов'язані із стимулюванням працівників (премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу) всіх бюджетних установ, тільки за умови забезпечення в повному обсязі бюджетними асигнуваннями обов'язкових виплат по заробітній платі, інших соціальних виплат, а також витрат на проведення розрахунків за комунальні послуги та енергоносії.

13. Зазначити положення щодо здійснення з 01 січня 2023 року відповідно до розмежування видатків між бюджетами, визначеного Бюджетним кодексом України, з бюджету Кубейської територіальної громади, утвореної згідно із розпорядження Кабінету Міністрів України «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Одеської області» та перспективним планом формування територій громад, а також визнаної Кабінетом Міністрів України спроможною, видатків на забезпечення діяльності бюджетних установ, визначених у додатку 4 до цього рішення.

14 Установити, що в 2023 році передача в оренду майна спільної власності територіальної громади села здійснюється виключно на конкурсних умовах / в разі надходження двох і більше заяв.

15. Додатки 1 - 6 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

16. Установити, що положення даного рішення застосовуються з 1 січня 2023 року.

17. Оприлюднити дане рішення в 10 - денний строк з дня його прийняття відповідно до ч. 4 ст. 28 Бюджетного кодексу України.

18. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань планування, бюджету, фінансів і регуляторної політики (Станеву В. Ф. ).


Додаток 1 - Доходи Кубейської сільської ради на 2023 рік


Додаток 2 - Фінансування Кубейського бюджету на 2023 рік


Додаток 3 - Розподіл видатків місцевого бюджету Кубейської сільської ради на 2023 рік


Додаток 4 - Міжбюджетні трансферти на 2023 рік


Додаток 5 - Розподіл витрат Кубейського бюджету на реалізацію місцевих програм у 2023 році


Додаток 6 - Обсяги капітальних вкладень бюджету у розрізі інвестиційних проектів у 2023 році